GEMAAKT IN EUROPA

LEVENSLANGE GARANTIE

GRATISVERZENDING VANAF € 75

GEMAAKT IN EUROPA

LEVENSLANGE GARANTIE

GRATISVERZENDING VANAF € 75

FLASH SALE! 'MYSTERY' CODE EINDIGT

00DAYS
00HR
00MIN
00SEC

How can we help you?

Helpcentrum

FAQ

WAT IS DE OORSPRONG VAN METALBIRD?

Het concept van Metalbird werd geboren in Nieuw-Zeeland in 2009. Het begon als een streetartproject en is 10 jaar later uitgegroeid tot een wereldwijd kunstproject met producten die worden verkocht in Nieuw-Zeeland, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Europa.

WAAR ZIJN DE METALBIRDS VAN GEMAAKT?

Metalbirds zijn lasergesneden uit hoogwaardig cortenstaal® van 3 mm dik.

WAT IS CORTENSTAAL?

Ons hoogwaardige cortenstaal®, gelegeerd staal met koper en chroom, is weerbestendig en is ontworpen om snel een patina te ontwikkelen, dat vervolgens een beschermlaag vormt die het staal afdicht en mooi houdt. Dat betekent dat Metalbirds tientallen jaren meegaan, met een patina dat met de seizoenen mee verandert. Cortenstaal® is het staal dat wordt gebruikt in buitenarchitectuur van hoge kwaliteit. Het ontwikkelt een patina dat er nog jarenlang mooi uitziet.

GAAT MIJN METALBIRD ROESTEN?

Het korte antwoord is: ja. Het betere antwoord is dat onze vogels zijn gemaakt van hoogwaardig cortenstaal®, een weerbestendig staal. Het is ontworpen om een patina te ontwikkelen dat het staal vervolgens afdicht en het op lange termijn beschermt tegen de elementen. We zijn 10 jaar geleden in Nieuw-Zeeland met Metalbird begonnen en de vogels die in het begin al werden geïnstalleerd, zien er vandaag nog steeds prachtig uit met een mooi patina dat met de seizoenen mee verandert.

WAAROM VERANDERT MIJN METALBIRD VAN KLEUR?

Metalbirds zijn gemaakt van hoogwaardig cortenstaal® dat is ontworpen om een patina (of roest aan het oppervlak) te ontwikkelen. Hierdoor zijn ze langdurig beschermd tegen de elementen en krijgen ze een mooi patina dat met de seizoenen mee verandert.

WAAR WORDEN METALBIRDS GEMAAKT?

Het zou gemakkelijker (en goedkoper) zijn om ons product in een ver land te laten maken. Maar we kunnen met trots zeggen dat al onze vogels in Europa worden gemaakt.

KUN JE ZE VERVEN?

Dat is niet echt de bedoeling. Metalbirds zijn gemaakt van hoogwaardig cortenstaal®, wat is ontworpen om aan de elementen blootgesteld te worden en prachtig met de seizoenen mee te veranderen. Dat wil niet zeggen dat het niet kan, maar wij vinden ze juist mooi zoals ze zijn. Bovendien zal, tenzij je het oppervlak goed voorbehandelt, de verf er waarschijnlijk vanzelf weer af komen. Als je ze echt liever een kleurtje wilt geven, dan adviseren we je ze professioneel te laten poederlakken.

WIE ONTWERPT DE METALBIRDS?

Ze zijn ontworpen door het Europe Metalbird-team en het Nieuw-Zeelandse Metalbird-team samen. De ontwerpen zijn exclusief van Metalbird. De hoofdontwerper is Phil Walters, die dit waanzinnige project meer dan 10 jaar geleden in Nieuw-Zeeland is begonnen.

MAKEN JULLIE OOK VOGELS OF PROJECTEN OP MAAT?

Er gaat veel liefde, vaardigheid en tijd zitten in de creatie van een vogel. Alles bij elkaar kost het meer dan een week om elke vogel precies goed te krijgen. We zijn een klein team en op dit moment is het gewoon niet haalbaar voor ons om kleine eenmalige projecten te doen, hoe graag we dat ook zouden willen! Als je echter iets groots in gedachten hebt, neem dan contact met ons op door te mailen naar info@metalbird.nl. We zullen dan kijken of we er iets mee kunnen.

SCHRIKT MIJN METALBIRD ECHTE VOGELS AF?

Nee. We weten natuurlijk niet precies wat er door een echte boompieper heen gaat als hij een van onze Metalbirds ziet, maar afgaande op de honderden foto's die we van klanten hebben ontvangen, zitten echte vogels graag op of naast onze kunstwerken.

HOE MONTEER IK EEN METALBIRD?

Het moeilijkste is het kiezen van de perfecte locatie waar de vogel kan worden gezien en waar hij mooi tegen de heldere lucht of één lichte kleur is geplaatst... Dus neem je tijd, zoek de perfecte plek en word zelf de kunstenaar.

Het makkelijkste is het monteren van de vogel. Pak een hamer en tik, tik, tik de vogel in een boom of paal. Als het hout erg hard is, kun je er beter eerst een klein gaatje in boren (iets kleiner dan de punt van de vogel) en hem er dan in hameren. Zorg dat de vogel goed vast zit en niet meer kan bewegen.

BESCHADIGT HET MONTEREN VAN EEN METALBIRD DE BOOM?

Hoewel alles wat de schors van een boom doorboort tot infectie kan leiden, hebben we in de tien jaar sinds de oprichting van dit wereldwijde project nog nooit gehoord dat er ook maar één boom is doodgegaan door een van onze vogels. Onze eerste vogels zijn tien jaar oud en de bomen hebben nog steeds geen langetermijnschade vertoond.

De punt van onze vogels wordt stevig in de boom gehamerd, waardoor er weinig ruimte is voor infectie. Na verloop van tijd zal de boom zichzelf afdichten op de plek waar de vogel is gemonteerd om zichzelf te beschermen tegen ziektes.

We zeggen niet dat het potentieel geen probleem kan veroorzaken. We zeggen alleen dat we niet denken dat het een groot probleem is. Onze vogels zien er geweldig uit in hekken, palen of zelfs binnen! Kies een plek die voor jou goed voelt.

HOE KAN IK BETALEN?

Visa, Mastercard, PayPal, Apple Pay, Shop Pay, Google Pay, Bancontact en iDeal.

KAN IK PRODUCTEN NAAR VERSCHILLENDE ADRESSEN LATEN VERZENDEN?

Ja, dat kan. Je hoeft alleen maar voor elk adres apart een bestelling te plaatsen. Verzendkosten zijn van toepassing op elke geplaatste bestelling, en helaas kunnen we onze gratis mini niet aanbieden bij bestellingen die afzonderlijk worden geplaatst en minder dan twee producten bevatten. Als je de mini of andere promotionele aanbiedingen wilt ontvangen, moet je ervoor zorgen dat je bestelling naar hetzelfde adres wordt verzonden. We kunnen één bestelling niet naar verschillende adressen verzenden.

WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?

€ 4,95 vast tarief | Gratis verzending boven € 99

WELKE VERVOERDER GEBRUIKEN JULLIE?

GLS.

HOE LANG DUURT HET VOORDAT MIJN BESTELLING WORDT VERZONDEN?

We streven ernaar bestellingen die voor 12:00 uur zijn geplaatst nog dezelfde dag te verzenden, maar ze worden bijna altijd binnen twee werkdagen verzonden, dus je hebt je Metalbird snel in huis.

KAN IK SPECIALE BEZORGINSTRUCTIES ACHTERLATEN BIJ MIJN BESTELLING?

Nee. We kunnen van onze kant geen bezorginstructies doorgeven. Je kunt je bezorging via GLS beheren zodra je bestelling is verzonden en je je track & trace-link hebt ontvangen.

KUNNEN METALBIRDS ALS CADEAU WORDEN VERZONDEN?

Absoluut! De meeste vogels worden zelfs als cadeau verzonden. Alle vogels worden verpakt in hun eigen individuele doos. Je kunt zelfs een persoonlijke boodschap toevoegen bij het afrekenen, die dan op een mooi kaartje wordt afgedrukt en in de doos met de vogel wordt gestopt.

KUNNEN JULLIE DE PRODUCTEN OOK VERZENDEN NAAR EEN POSTBUS?

Nee. Je kunt je vogels echter wel laten bezorgen bij een afhaalpunt, waar je je pakket kunt ophalen op een tijdstip dat jou schikt. Klik op hier voor meer info.

KAN IK EEN KORTINGSCODE GEBRUIKEN OP EEN AFGEPRIJSD ARTIKEL?

Helaas niet. Afgeprijsde producten komen niet in aanmerking voor verdere kortingen. Sorry!

HOE WORDEN CADEAUBONNEN VERSTUURD?

Al onze cadeaubonnen worden elektronisch verstuurd. Dat betekent dat je ze rechtstreeks in je inbox krijgt en dat ze onmiddellijk na aankoop klaar zijn voor gebruik.

HOE GEBRUIK IK MIJN CADEAUBON ZODRA IK DIE HEB ONTVANGEN?

Metalbird-cadeaubonnen werken net zoals elke andere vorm van betaling. Voeg je artikelen toe aan je winkelwagentje en ga naar de kassa om de betaling van je bestelling af te ronden. Daar vind je een kortingscodeveld waar je de unieke code van je cadeaubon uit je inbox kunt invoeren. Druk dan op Toepassen. Je saldo zal nu van je totaal worden afgetrokken. Als je je een beetje laat meeslepen en meer aanschaft dan de waarde van de bon, kun je het eindbedrag gewoon aanvullen via je creditcard of een andere betaalmethode van jouw voorkeur.

WANNEER VERVALT MIJN CADEAUBON?

Haat jij het ook zo als je cadeaubon verlopen blijkt te zijn? Goed nieuws, Metalbird-cadeaubonnen zijn voor altijd geldig en verlopen pas als je ze gebruikt hebt! Voel je vrij om ze in te wisselen op een moment dat jou goed uitkomt of geef de bon door aan familie of vrienden.

KUNNEN CADEAUBONNEN WORDEN GEBRUIKT IN COMBINATIE MET EEN KORTINGSCODE?

Ja! Behandel je saldo als contant geld. Cadeaubonnen zijn namelijk gewoon een andere vorm van betaling.

KUNNEN CADEAUBONNEN VAKER GEBRUIKT WORDEN?

Ja, je cadeaubon is geldig totdat je saldo helemaal op is.

KUNNEN CADEAUBONNEN WORDEN GEBRUIKT OM EEN ANDERE CADEAUBON TE KOPEN?

Hoewel we allemaal houden van een cadeau dat nooit verveelt, kun je een cadeaubon helaas niet gebruiken om een andere cadeaubon te kopen.

HOE WEET IK HOEVEEL ER NOG OP MIJN CADEAUBON STAAT?

We helpen je graag! Stuur een e-mail naar info@metalbird.nl en we zullen je beschikbare saldo binnen 24 uur bevestigen.

KAN EEN CADEAUBON WORDEN GEBRUIKT OM VERZENDKOSTEN EN BTW TE BETALEN?

Zeker, cadeaubonnen worden toegepast op het eindtotaal van de bestelling, inclusief verzendkosten en btw.