Zeeland blogt over Metalbird

Dit dus by Co woon & stijlwinkel

Deze super leuke winkel in Zierikzee schreven een leuke blog over onze birds.

Metalbirds

Wakker worden van kwetterende vogeltjes is er (helaas) niet bij met deze Metalbirds, maar wat zijn ze leuk!

Je tikt de Metalbird in bv.een boom, schuur of schutting. Er zijn elf verschillende soorten vogels en ze zijn gemaakt van cortenstaal. Cortenstaal verkleurd door weersinvloeden en krijgt uiteindelijk een mooi roestlaagje maar roest niet door. De populairste vogels zijn het roodborstje en het winterkoninkje, ondanks het koude harde staal zien deze twee beestjes er heel schattig uit zodra hun ‘veertjes’ roestig  zijn geworden.

Ga je liever voor stoer en ruig dan is de uil een aanrader. Maar de duif en ekster mogen er ook zijn. De mus zit er niet bij, te gewoontjes misschien? Maar wel weer de merel met als extraatje een blaadje aan de tak. Liever iets exotischer? Dan is de kookaburra, of het paradijsvogeltje wel iets.

Als je hebt gekozen hoef je alleen nog maar een hamer en evt een trapje te pakken; één tikje en de vogel hangt waar jij wil.

(welke je ook kiest, uiteindelijk wil je ze allemaal.)

Klik hier om naar Dit dus by Co te gaan.

Metalbird Koninklijk

‘Een Koninklijk Paradijs, Aert Schouman en de verbeelding van de natuur’
Tentoonstelling Dordrechts museum

Van 19 februari 2017 t/m 17 september 2017 zijn de mooiste werken van dierenschilder Art Schouman (1710 – 1792) te zien op de feestelijke tentoonstelling voor kunst- en natuurliefhebbers ‘Een Koninklijk Paradijs’ in het Dordrechts Museum. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Metalbird twee vogels, gebaseerd op de geschilderde vogels van Schouman.

Hoogtepunt van de tentoonstelling vormt de complete kamerbeschildering van Willem V uit Huis ten Bosch met daarop zijn bijzondere dierenverzameling. Deze ‘kamer in het rond’ is onlangs gerestaureerd en nu in het Dordrechts Museum nog één keer te bewonderen, voordat ze weer binnen de muren van het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima verdwijnt.

Toekan | Aert Schouman.

Blaauwkapmotmot en geelbraauwspecht | Aert Schouman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metalbird heeft de blauwkapmotmot en de toekan van Schouman uitgesneden in cortenstaal. Deze beauty’s zijn verkrijgbaar in het Dordrechts Museum en via onze webwinkel.

Voorlinden

MTLBRD is neergestreken bij museum Voorlinden

Onze Metalbirds staan nu ook te pronken in de museumwinkel van het prachtige nieuwe museum Voorlinden in Wassenaar.

Museumwinkels

Steeds weer melden zich nieuwe musea aan die Metalbird graag in hun assortiment willen opnemen. Zo is Metalbird ook te vinden in het Dordrechts Museum en Museum Arnhem. Wij zijn er trots op dat Metalbirds het zo goed doen in museumwinkels. Onze vogelsilhouetten van cortenstaal zijn kunstig ontworpen en uitgesneden. Het ambachtelijk design van Metalbird past goed in het assortiment van museumwinkels.

Voorlinden

Voorlinden is een museum voor moderne kunst. De kunstwerken laten zich niet omschrijven, je moet ondergaan. Zoals dit stuk ‘Couple Under Umbrella’ van Ron Mueck.

Parklandschap

Voorlinden is prachtig gelegen in een mooi parklandschap achter de duinen. Je kunt er heel mooi wandelen. De tuinen zijn ingericht door de internationaal bekende Nederlandse landschapsarchitect Piet Oudolf.

Zeker een bezoek waard! Meer info over het museum is te vinden op www.voorlinden.nl.

Mooie pic’s!

sp-2-joep-t-hart

Wij zijn altijd benieuwd waar onze fraaie Metalbirds terecht komen. Is het Nederland of ergens anders in de Wereld? Vindt iemand een origineel plekje. Onze fotowedstrijd leverde leuke, spannende en soms hele verrassende plaatjes op. Bovenstaande foto kregen we van Joep ’t Hart.

sp-eef-pelkmans

Eef Pelkmans maakte deze foto van de Bonte Specht met zijn echte soortgenoot.

wk-poes-reinder-sierksma

Van Riemer Sierksema kregen we een leuke foto van zijn kat, die wel erg nieuwsgierig is wat nu weer in de boom hangt. Is die winterkoning echt?

 

du-1-annemarie-geel-kopie

En Annemarie Geel stuurde ons een pic van een hele nieuwsgierige duif. Niet helemaal scherp maar te grappig. Wat krijgen we nou?

u-antoin-schuijling

Het boompje nog te klein? Er is altijd wel een oplossing. Deze foto is van Antoin Schuiling.

Kijk voor alle prijswinnende foto’s op onze facebookpagina.

5 tips om je Metalbird een mooie plek te geven

Wij krijgen vaak de opmerking: ik vind ze superleuk maar ik heb geen boom in de tuin. Je kunt de Metalbirds op verschillende manieren bevestigen. Niet alleen in de boom komt ie goed tot zijn recht. Je kunt de Metalbird ook heel goed op andere plekken kwijt. Hierbij 5 tips!

Tip 1:
In de boom. Een hamer en een trapje is alles wat je nodig hebt om de vogel te bevestigen in je favoriete boom. Er zit een scherp puntje aan de tak, waardoor je de vogel met een paar tikjes vastmaakt. Het vogelsilhouet komt het best tot zijn recht als je een andere kleur op de achtergrond hebt, bijvoorbeeld een mooie blauwe lucht of een groen bladerdak.

paradijsvogel

Tip 2:
Aan de schutting. Een saaie schutting wordt al gauw een stuk vrolijker met een Metalbird. Eventueel samen met een leuk vogelhuisje of andere tuindecoraties maak je van je tuin of balkon een vogelparadijs.

roodborst_groen

Tip 3:

Aan de muur. De Metalbird hoeft niet persé in hout bevestigd te worden. Met een plug kun je de vogel ook heel mooi aan de muur bevestigen of in een kozijn. Hij zingt niet maar is er wel elke dag.

Metalbird Uil op de muur

Tip 4:
Binnen. Ook binnen komt het vogelsilhouet tot zijn recht. Maak ‘m vast op een mooi stammetje of hang ‘m aan twee haakjes. De vogel krijgt dan niet zijn roestbruine kleur, tenzij je ‘m eerst een paar weken buiten laat ‘bijkleuren’.

MB binnen

Tip 5:
Aan de schuur. Je kunt de Metalbird heel mooi plaatsen aan een schuur. Kies een plek waarop het silhouet van de vogel mooi uitkomt. Bijvoorbeeld als makelaar op de punt van het dak.

Winterkoning

We zien de metalbirds ook wel eens in een plantenbank of vastgemaakt aan een vogelhuisje. Of op een mooie houten plankje. Gebruik je fantasie, Metalbird voelt zich overal wel thuis!

tuinornamenten winterkoninkje

Tuinornamenten – Hippe metalen vogels

Tuinornamenten kun je gebruiken om je tuin of balkon een leuke uitstraling te geven. Onze vogel silhouetten timmer je makkelijk in je boom, schutting of balkon. Deze tuinornamenten zijn  kleine kunstwerkjes die door de regen een mooie roestbruine kleur krijgen.

Tuinornamenten, vogels van diverse pluimage

Onze birdshop bevat verschillende soorten metalen vogels. Voor elke boom of balkon is er een leuke vogel te vinden. Zo kun je de klassieke duif, roodborstje, specht, uil, winterkoning en ekster bestellen. Maar er zijn ook de meer exotische vogels zoals de kookaburra, magpie of paradijsvogel te vinden. Wees er snel bij want de vogel is zo gevlogen.

tuinornament de exotische Kookaburra

Leuk als tuinornament de exotische Kookaburra

Tuincadeau tip

Voor je metalen vogel hoef je niet thuis te blijven. De cadeauverpakking past namelijk door je brievenbus. De metalbirds zijn dan ook ideaal om cadeau te doen en te laten bezorgen.

Rare vogels

De metalen vogels zijn bedacht door Phil Walters uit Nieuw Zeeland. Deze ontwerper is een liefhebber van Banksy, een graffiti kunstenaar. Phil wilde zijn omgeving mooier maken en begon tuinornamenten te maken van cortenstaal. Hij maakte ook metalen vogels en timmerde deze in de bomen in zijn tuin. Voorbijgangers, vrienden en kennissen vonden ze zo leuk dat Phil besloot om ze te gaan verkopen.

Henk Lakeman was ook meteen verkocht toen hij deze vreemde vogels bij zijn vriend Phil in de boom zag zitten. Henk, een vrije vogel, is van huis uit meubelmaker en handig in het bewerken van hout en metaal. Het leek hem leuk om de vogels in Nederland te gaan maken en verkopen.

Metalen vogels in de winkel

Het is ook mogelijk om de metalen vogels te kopen in een van de verschillende winkels verspreid over heel Nederland. Bezoek onze winkelpagina en kijk of er een winkel bij je in de buurt is.

Vogels op de markt

Ook op de markt blijven de metalbirds bezoekers verbazen. In de agenda kun je zien waar onze vogels naar toe vliegen.

Leuke tuindecoratie nodig? Neem een hippe metalbird.

Tuindecoratie verfraait je tuin of balkon. Een metalbird is een metalen vogel die je met een hamer in je boom, hek of balkon timmert. Deze vogels voelen zich overal thuis en door de regen krijgen ze een mooie roestbruine kleur.

Originele tuindecoratie

Er zijn verschillende metalbirds waarmee je je tuin of balkon kunt verfraaien. Je kunt kiezen uit een: merel, duif, roodborstje, specht, uil, winterkoning, ijsvogel of ekster. Of ga voor een kookaburra, magpie of mooie paradijsvogel. Bekijk alle vogels van Metalbird.

Tuindecoratie

Leuk als tuindecoratie: de specht. De grote bonte specht is een in Nederland en België voorkomende vogel.

Voor deze vogels hoef je niet thuis te blijven. Ze worden namelijk verpakt in een leuke cadeauverpakking en passen gewoon in je brievenbus. Zo kun je ook een vriend of vriendin  verrassen met een originele vogel in de brievenbus.

Niet zomaar een vogeltje

Metalbirds komen oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland en zijn bedacht door Phil Walters. Phil is geïnspireerd door de kunstenaar Banksy die zijn omgeving wilde verfraaien met graffiti. Phil besloot om vogel silhouetten te maken van Cortenstaal en deze op te hangen in zijn tuin. De reacties van zijn omgeving waren zeer enthousiast en iedereen wilde een Metalbird.

Henk Lakeman uit Ouderkerk aan de Amstel zag de metalen vogels bij zijn vriend Phil en was zeer onder de indruk van zijn creaties. Hij besloot de metalen vogels in Nederland te gaan maken en te verkopen. Henk verkoopt de Metalbirds via zijn birdshop maar hij staat ook op markten in heel Nederland. Kijk in de agenda om te zien of zijn vogels bij jou in de buurt komen.

tuindecoratie paradijsvogel

Leuk als tuindecoratie deze vrolijke paradijsvogel

 

Er is steeds meer vraag naar leuke tuindecoratie. Vandaar dat de Metalbirds nu ook worden verkocht via gewone winkels in heel Nederland. Bekijk alle winkels waar de Metalbirds worden verkocht.