Metalbird Koninklijk 2017-03-30T16:33:48+00:00

‘Een Koninklijk Paradijs, Aert Schouman en de verbeelding van de natuur’
Tentoonstelling Dordrechts museum

Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Metalbird twee vogelsilhouetten, die van de blauwkapmotmot en de geelbrauwspecht en die van de toekan.

Van 19 februari 2017 t/m 17 september 2017 zijn de mooiste werken van dierenschilder Art Schouman (1710 – 1792) te zien op de feestelijke tentoonstelling voor kunst- en natuurliefhebbers ‘Een Koninklijk Paradijs’ in het Dordrechts Museum. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Metalbird twee vogels, gebaseerd op de geschilderde vogels van Schouman.

Hoogtepunt van de tentoonstelling vormt de complete kamerbeschildering van Willem V uit Huis ten Bosch met daarop zijn bijzondere dierenverzameling. Deze ‘kamer in het rond’ is onlangs gerestaureerd en straks in het Dordrechts Museum nog één keer te bewonderen, voordat ze weer binnen de muren van het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima verdwijnt.

Metalbird heeft de blauwkapmotmot en de toekan van Schouman uitgesneden in cortenstaal. Deze beauties zijn verkrijgbaar in het Dordrechts Museum en via onze birdshop.

De blaauwkapmotmot en geelbraauwspecht | Aert Schouman

Toekan | Aert Schouman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling van Aert Schouman.