OVER METALBIRD

Henk en Phil

De vogels komen van oorsprong uit Auckland, Nieuw Zeeland. Ze zijn een idee van ontwerper Phil Walters. Phil was een liefhebber van Banksy, een Engelse kunstenaar die graffiti maakt. De graffitiwerken inspireerde hem om iets te maken dat de omgeving een stukje mooier zou maken. Hij maakte 40 vogels van cortenstaal en gaf ze een thuis in North Island, Nieuw Zeeland. Voorbijgangers waren verrast en wilden een exemplaar kopen. Toen besloot Phil om meer metalen vogels te maken en ze te verkopen. Zo is Metalbird ontstaan.

Henk Lakeman uit Amsterdam zag de metalen vogels bij zijn vriend Phil in Nieuw Zeeland. Henk is meubelmaker en ervaren in het bewerken van hout en metaal. Hij besloot om de Metalbirds vanuit Nederland te maken en verkopen.

Metalbird winterkoning

Welke metalen vogel voelt zich bij jou thuis?

Een metalen vogel moet natuurlijk wel bij uw tuin of balkon passen. Daarom vindt u bij ons metalen vogels in allerlei soorten die er stuk voor stuk prachtig uitzien. Kies uit verschillende soorten vogels en afmetingen. Alle vogels gemaakt van cortenstaal, wat een fraai roestig laagje krijgt door regen, wind en sneeuw. Ze worden alleen maar mooier! De metalen vogels zijn er in verschillende soorten. Kies bijvoorbeeld voor een duif, ijsvogel, merel, roodborstje, specht, uil, winterkoning of ekster. Heb je liever een exotisch exemplaar, ga dan voor de kookaburra, de magpie of de mooie paradijsvogel. Bekijk onze vogelsilhouetten.

cadeauverpakking cadeau

cadeauverpakking

Metalen vogel in de brievenbus

Wat geeft u iemand die alles al heeft? Dat is een lastige keuze. Gelukkig heeft Metalbird de oplossing. Heeft uw broer een lievelingsvogel? Wordt uw vrouw heel gelukkig als ze een roodborstje ziet? Of is uw vriend een echte paradijsvogel? Verras hem of haar dan met een metalen vogel van Metalbird. De door u gekozen metalen vogel vliegt in een mooie cadeauverpakking naar u toe, zo bent u in één keer klaar! Bovendien past het pakketje door de brievenbus. U kunt iemand dus ook verrassen met een cadeautje via de post. Voor de echte fans bieden we zelfs een Metalbird 3-pack aan. Zo heeft u altijd een paar vogels in huis om iemand een mooi cadeau te geven. Of om zelf te houden natuurlijk!

Metalbird Kolibrie

Waarom een metalen vogel kopen?

Een tuin of balkon is een heerlijke plek om te ontspannen. Zeker met mooi weer rusten we er graag uit. Dit doen we natuurlijk het liefst in een gezellige tuin of op een knus balkon. Met een vogelsilhouet van Metalbird geeft u uw tuin of balkon een leuke en gezellige uitstraling. Dit nodigt uit, ook als u bezoek krijgt. Zorg daarom voor een mooie metalen vogel zodat uw tuin of balkon het hele jaar door een fraaie uitstraling heeft. Onze vogels doorstaan alle seizoenen en bovendien zijn de kleine kunstwerkjes onderhoudsvrij.

bekijk alle metalbirds