GEMAAKT IN EUROPA

LEVENSLANGE GARANTIE

GRATISVERZENDING VANAF € 75

GEMAAKT IN EUROPA

LEVENSLANGE GARANTIE

GRATISVERZENDING VANAF € 75

FLASH SALE! 'MYSTERY' CODE EINDIGT

00DAYS
00HR
00MIN
00SEC

Doe met ons mee in de race
tegen het uitsterven.

BirdLife International, 's werelds grootste natuurbeschermingspartnerschap, heeft een programma genaamd‘ Preventing Extinctions' waarvan de volledige focus is om te voorkomen dat alle vogelsoorten wereldwijd uitsterven! En we werken met hen samen (noem een cooler duo, we dagen je uit) en brengen de Criticals-collectie uit.

DE CRITICALS COLLECTION

Onze Criticals-collectie is een reeks van vier extreem bedreigde vogels, zorgvuldig weergegeven door onze geweldige artiesten. Helaas hebben deze vier soorten niet allemaal organisaties die specifiek aan hun zorg en bescherming zijn toegewijd, dus de beste manier om te helpen is door te doneren aan groepen met het grootste bereik en impact, evenals de mogelijkheid om lokale ondersteuning te bieden. We willen dat de fondsen het maximale goed doen voor het grootste aantal bedreigde vogels, en we zijn ervan overtuigd dat het voorkomen van uitsterven dat voor elkaar kan krijgen.

Aangezien sommige van deze vogels angstaanjagend kleine populaties hebben van tussen de 80-250 wereldwijd, is het mogelijk dat onze ontwerpen de vogels zelf overtreffen, een huiveringwekkende maar uiteindelijk stimulerende gedachte, en een die ons motiveert om er alles aan te doen om deze populaties te zien groeien en uiteindelijk te laten gedijen.

Met 30% van alle winst die rechtstreeks naar ‘Preventing Extinctions’ gaat, weten we dat we een tastbaar, zelfs levensveranderend verschil maken voor bedreigde vogels. We zouden vereerd zijn als je ons zou helpen.

Kakapo

Laysaneend

Lepelbekstrandloper

Manumea

“Als een bos dat door een kritisch bedreigde soort wordt bezet groot genoeg is, goed beschermd en goed beheerd, dan moet de betrokken vogel overleven”

Roger Safford, Senior Programme Manager, Preventing Extinctions

Dit is het probleem echter. Zelfs als je niet uit onze Criticals-collectie bestelt, raden we je aan om rechtstreeks aan BirdLife te doneren om uitsterven te voorkomen; omdat ze het onbaatzuchtige, onschatbare werk doen om bedreigde soorten in leven te houden en proberen hun aantal te vergroten. Voor deze vogels is de grens tussen bedreiging en uitsterven dun en is hulp dringend nodig. We maken het zo gemakkelijk mogelijk door een donatieknop op onze website te plaatsen die het geld rechtstreeks naar hen stuurt!

Bedankt dat je dit hebt gelezen en dat je een vriend voor de vogels bent. We hopen echt dat je ons helpt bij het ondersteunen van ernstig bedreigde vogels, hier en over de hele wereld.

Hoe maakt het Preventing Extinctions-programma van BirdLife International impact?

BirdLife International is al meer dan een eeuw operationeel en is een wereldwijde stem voor de natuur. Ze werken met 117 partners over de hele wereld, hun onvermoeibare en verreikende inspanningen om hun nalatenschap als een moedige pleitbezorger voor de natuurlijke wereld te versterken. Het is een erfenis van diepe impact, waar je nu deel van uit kunt maken.

Onze planeet bevindt zich in het midden van zijn zesde massa-extinctie, met klimaatverandering, vernietiging van habitats en andere menselijke activiteiten die de diversiteit van het leven op de planeet verwoesten. Maar hoewel de crisis onmiskenbaar dringend is, is er ook hoop. Mensen kunnen enorme uitdagingen creëren – maar met voldoende ondersteuning, toewijding en middelen kunnen we ze ook omkeren.

Er zijn enkele bijzonder glanzende voorbeelden in de vogelwereld. Uit hun vlaggenschiprapport, State of the World's Birds, blijkt dat er sinds 2000 25 vogelsoorten uit de categorie Kritisch bedreigd zijn gered dankzij instandhoudingsmaatregelen. En dan hebben we het nog niet over de 21-32 vogelsoorten die zonder tussenkomst helemaal zouden zijn verdwenen.

Veel van dit herstel is mogelijk gemaakt met behulp van het Preventing Extinction-programma van BirdLife. Ondersteund door onze wetenschap, werken ze door ‘soortkampioenen’ – individuen of organisaties die financiering verstrekken – te koppelen aan ’soortbeschermers’ – vaak BirdLife-partners – die de actie ter plaatse kunnen laten plaatsvinden. Tot op heden heeft het programma ten minste 483 bedreigde vogelsoorten geprofiteerd.

DE CRITICALS COLLECTION

Door een vogel te kopen, help je uitsterven te evoorkomen.

Zoals de Kaua'i ō' ō

We willen je vertellen over het laatste nummer van de Kaua'i‘ ō ‘ō, een sierlijke en mooie honingeter afkomstig uit Hawaï. In 1987 was de ooit overvloedige populatie van de Kaua'i ō' ō afgenomen tot een enkele vogel. Een reizende ornitholoog maakte een audio-opname van die vogel die zijn verkeringslied naar een leeg bos zong, zich er niet van bewust dat hij de laatste van zijn soort was, en riep om gezelschap dat nooit zou komen. De vogel werd niet lang daarna uitgestorven verklaard, als gevolg van vernietiging van het milieu en invasieve roofzuchtige soorten.

Wil je nog een andere manier om BirdLife International te steunen in de strijd tegen uitsterven? Je kunt rechtstreeks doneren aan het programma 'Preventing Extinctions' hieronder:

2022 Criticals Collection
S O L D O U T

Lesser Florican

Philippine Eagle

Balearic Shearwater

Ivory-billed Woodpecker

Black Stilt