Affirmation Icon Gratis verzending boven € 75

Affirmation Icon LEVENSLANGE GARANTIE

Affirmation Icon GEMAAKT IN NEDERLAND

Affirmation Icon DUURZAME MATERIALEN

Affirmation Icon Gratis verzending boven € 75

Affirmation Icon LEVENSLANGE GARANTIE

Affirmation Icon GEMAAKT IN NEDERLAND

Affirmation Icon DUURZAME MATERIALEN

METALBIRD EN MOEDERDAG

Vaak wordt gezegd dat deze dag is uitgevonden door de media en de commercie. Maar een dag ter ere van moederfiguren is al terug te vinden in het oude Griekenland. Toen kon je zéker nog niks voor je moeder bestellen bij de eerste de beste webshop. Maar de oorsprong van Moederdag zoals wij het nu kennen is echter afkomstig uit Amerika. En ook toen had het nog niets met commercie te maken.

Traditie

In Amerika stamt de moederdagtraditie uit 1870. Julia Ward How startte een grote publiciteitscampagne voor een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. De dag werd echter pas echt populair in 1907, toen Anna Marie Jarvis haar eigen moeder begon te eren die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) voor medicijnen en andere goederen voor moeders had gezorgd. In 1914 besloot de Amerikaanse president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan de nationale feestdag Mother’s Day zou zijn.

Nederland nam deze traditie in 1925 over. Hier wordt ook op de tweede zondag van mei Moederdag gevierd. Moeders worden echter in veel landen op andere dagen geëerd, maar meestal wel in de maanden april, mei of juni. Eerst kregen moeders vaak alleen een bos bloemen, in de jaren ’60 werden huishoudelijk apparaten een populair cadeau.

Moederdagcadeau

Leuk om te weten toch? Maar nu nog een cadeau. Extra aandacht is waar het natuurlijk echt om draait. Maar toch is het ook leuk om iets te geven. Onze birdies zijn populair bij de moeders. Ze fleuren je dag op en het is een blijvend iets. Eenmaal bevestigd wordt je moeder elke keer als ze ernaar kijkt eraan herinnert hoe speciaal ze voor je is.

Klik hier voor de speciale moederdagaanbieding.

* Bron: IsGeschiedenis.nl