VOGELTJES VOEREN MAG HET HELE JAAR DOOR

Het is dan wel belangrijk om het goede voer te gebruiken.

Veel mensen denken dat het bijvoeren van vogels in de lente en de zomer niet hoeft. Maar ook dan kan voedsel schaars zijn. Als het bijvoorbeeld een paar dagen hard regent en waait zijn er bijna geen insecten. Dan kunnen de vogels onze hulp goed gebruiken.

Lente

In deze tijd van het jaar hebben de vogels het druk. Paren, eieren leggen, broeden, jongen opvoeden. En dat hele proces twee keer! Je kunt de vogelouders een handje helpen door ze voer en vet aan te bieden. Zo kunnen ze al hun energie gebruiken om in de natuur op zoek te gaan naar voedsel voor hun jongen. Bovendien laten de vogels zich nog meer in je tuin zien en geniet jij van al het leven om je huis.

Zomer

In de zomer is eiwitrijk voedsel van belang. De vogels gaan dan in de rui en krijgen het verenkleed dat ze tegen de winterse kou moet beschermen. Vogels gaan op zoek naar wormen en insecten om aan hun eiwitten te komen. Je kunt ze helpen door bloeiende planten in je tuin te plaatsen waar insecten op af komen. Of je kunt je gazon besproeien en zo wormen naar boven lokken. Bij de vogelbescherming verkopen ze meelwormen en 4-seizoenenvogelvoer.

Herfst

Zodra het kouder wordt komen de vogels dichter bij het huis. Ze gaan dan op zoek naar plekken waar ook in de winter voedsel te vinden is. Als u ze nu gaat voeren heeft u snel stamgasten voor de winter. Vetbollen en pinda’s zijn in dit jaargetijde geschikt om te voeren.

Winter

Mezen hangen graag aan een vetbol, vinken en merels scharrelen liever op de grond.

De vogelbescherming verkoopt goed en verantwoord voer. Lees meer over hoe je vogels op een goede manier kunt bijvoeren in dit artikel van Vivara. Daar verkopen ze trouwens ook goede vetbollen, zonder een netje!

Bij ons kleine roodborstje hebben we een speciale inkeping gemaakt waar je een vetbol of pindaslinger aan kunt hangen.


Ouder bericht Nieuwer bericht