Over ons

Metalbird.nl

Van mijn achtertuin naar de jouwe

Wat inspireerde mij in 2009 om levensgrote inheemse vogelsilhouetten van metaal te maken?

Ik vond het natuurlijk geweldig om de vogels te maken, maar de grootste kick die ik kreeg was ze te installeren in parken en straten in mijn buurt (waar ik dacht dat ik niet gearresteerd zou worden) en de verrassing, vreugde en intriges te zien die ze veroorzaakten.

Toen ze ze eenmaal zagen, wilden mensen zelf Metalbirds. Mijn kleine kunstproject werd een bijzaak, daarna een fulltime baan, en uiteindelijk lieten we met een klein team Metalbird de wereld over vliegen. De artistieke handeling van het tikken van een vogel in een paal of boom en het transformeren van je omgeving is iets dat mensen over de hele wereld vreugde brengt.

We houden van wat we doen en we houden van wat u doet. Dus bedankt en welkom bij het wereldwijde kunstproject.

- Phil Walters, de bedenker van Metalbird

METALBIRD EN VOGELBESCHERMING HART VOOR DE NATUUR

Vanaf 1 juli 2018 is Metalbird trotse partner van Vogelbescherming Nederland. Van elke Metalbird in de tuin of op het balkon gaat een deel van de opbrengst naar de bescherming van vogels. Daarmee ondersteunt Metalbird het werk van Vogelbescherming Nederland en het bereiken van hun doelstellingen.

Vogelbescherming Nederland komt al meer dan een eeuw op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. Dat is hard nodig, want veel vogels hebben het moeilijk. Hun leefgebied verandert en er zijn minder insecten.

Metalbird viert de pracht en verscheidenheid van vogels. Onze unieke ontwerpen vormen een ode aan de merel, de kuifmees en vele andere vogels. Met het logo van de Vogelbescherming op onze uitingen dragen wij uit dat we samen hart hebben voor de Nederlandse natuur. Wij zijn blij en trots dat we echt iets bijdragen aan de bescherming van vogels en hun leefgebied.

Bekijk de birds
Metalbird.nl